Одговорност и од Премиерот Заев за водата во Тетово

Вчера голем број на иритирани граѓани и приватни бизниси не имаат контактирано за да се информираат во врска со проблемот со водата пиење во Тетово и специфичната миризба на хемикалии. Бидејќи немаме веродостојни информации за тоа што навистина е во водата, не можеме да обезбедиме информации за овој проблем со кој често сме соочени како град.

Од друга страна, имаме молк и неодговорност од градоначалничката на Општина Тетово Теута Арифи, која во хаотична ситуација како ова не успеа да го адресира и разјасни проблемот со водата. Граѓаните се збунети и во паника за тоа како да се постават кон вода за пиење за нив и нивните деца.

Бараме директна одговорност и на премиерот Зоран Заев за последователни скандали кои се случуваат во нашиот град, како резултат на неспособноста во работење на општината и на градоначаничката Арифи. Проблеми со вода за пиење, за ѓубре, нечистотијата во градот, узурпација на јавните простори, финансиска нетранспарентност, градски сообраќај, паркинг, итн. На раководни позиции , се поставуваат неспособни и некомпетентни луѓе за задачите и должностите што треба да ги извршуваат .

Премиерот лично беше дел од кампањата за избор на градоначалникот што го имаме.
Итно бараме од Владата да и ги одземе надлежностите на општина Тетово заради неможноста да се справи со градот и со секојдневните проблеми со кои се соочуваат.

Ако оваа неподнослива ситуација продолжи, одговорот на граѓаните ќе биде жесток.