Амбасадорот на Холандија, честитки до Еко Герила

Амбасадорот на Кралството Холандија во Македонија, Неговата Екселенција г. Plomp Wouter денеска ја посети Еко Герила во канцелариите на организацијата во Тетово за да ги честита активистите на животната средина за успехот постигнат во случајот Југохром.

Г-дин Plomp исто така изрази интерес во голем број други проблеми на граѓаните на Тетово во врска со загадувањето на воздухот, водата и почвата, како и мерките и акциите кои Еко Герила се очекува да ги преземе во најблиска иднина за да врши понатомошен притисок над надлежните за справување со овие проблеми.

На оваа средба се разговараше за можностите за соработка помеѓу Еко Герил и холандските институции и граѓанското општество на Кралството Холандија во областа на размена на информации, знаење, активизам, но, исто така и најдобрите практики во адресирање и решавање на проблемите во животната средина.

Г-дин Plomp ја потврди поддршката на Холандската амбасада за активностите и мисијата на Еко Герила.